Jamie Oliver: risotto met pompoen, worstjes en radicchio

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

bevat per portie

  • 600 kcal
  • 31 g eiwit
  • 16 g vet
  • 80 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 chipolataworstjes
  • olijfolie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel chilivlokken
  • ½ flespompoen (600 g)
  • 2 uien
  • 1,2 liter groente- of kippenbouillon
  • 125 ml chianti
  • 300 g arboriorijst
  • 1 kropje radicchio of 2 stronken roodlof
  • 300 g hüttenkäse
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • 2 takjes verse tijm

Bereiden

Snijd de chipolata's in dunne plakjes en zet ze met 1 eetlepel olie, het venkelzaad en de chilivlokken in een diepe pan op matig vuur. Blijf regelmatig roeren, terwijl je de pompoen in blokjes van 1 cm snijdt (verwijder de pitten, maar laat de schil zitten) en de uien pelt en snippert. Doe de groenten bij de plakjes worst, blijf regelmatig roeren en bak ze 20 minuten met het deksel schuin op de pan, of tot de pompoen uit elkaar valt en begint te karamelliseren. Laat de bouillon op laag vuur pruttelen.

Schuif het pompoenmengsel opzij en giet de chianti in de pan. Laat de wijn inkoken, terwijl het lekkere sticky aanbaksel van de bodem loskomt. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten. Schep er dan soeplepels bouillon bij en blijf tussendoor telkens roeren tot alle vocht is geabsorbeerd. Blijf dit ongeveer 20 minuten doen om alle zetmeel uit de rijst te masseren, of tot de rijst gaar en smeuïg is, maar nog wel beet heeft.

Snijd de radicchio of het roodlof in smalle reepjes, roer ze met de hüttenkäse door de risotto, proef en breng op smaak. Schep je borden vol en serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een plukje tijmblaadjes.

Tip

'In dit gerecht maken de kleine worstjes een enorm verschil. Ik combineer ze met zoete flespompoen, die vitamine A en C bevat - heel belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Om dit recept vegetarisch te maken, kun je in plaats van de worstjes 1 blik borlottibonen (400 g) door de rijst roeren.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: risotto met pompoen, worstjes en radicchio' is afkomstig uit het kookboek...

Super food voor familie en vrienden

Jamie Oliver

'Super food voor familie en vrienden' is het nieuwe kookboek van Jamie Oliver vol heerlijke en gezonde recepten voor het hele gezin. Jamie Oliver laat zien... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: Jamie Oliver

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Risotto recept tips

Reacties op dit recept

  • Marjan Heeft iemand een idee wanneer het pompoen mengsel weer bij de risotto moet? Of betekent opzij schuiven wel in de pan houden? Beetje onduidelijk in het recept.

    reageren

  • annetteIn de pan laten, letterlijk opzij schuiven.

    reageren