Risotto met asperges en garnalen van Tana Ramsay
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 200 g grote garnalen, gekookt en gepeld
- 1 l kippenbouillon, zelfgemaakt of van 2 blokjes
- 100 g ongezouten boter
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 250 g verse groene asperges, ingekort tot ca. 10 cm, snijd daar stukjes van 1 cm van, maar houd de puntjes apart
- 225 g arboriorijst (risottorijst)
- 200 ml witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Voorbereiden
Haal voordat je begint te koken de garnalen uit de koelkast en leg ze op een bord, zodat ze op kamertemperatuur komen.
Bereiden
Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag.
Smelt de boter in een grote hapjespan en voeg de uien en knoflook toe. Fruit ze 5 minuten tot de uien zacht maar niet verkleurd zijn.
Voeg de stukjes asperges toe (de puntjes nog niet) en bak ze ca. 1 minuut mee. Doe de rijst erbij en blijf roeren tot de korrels glazig worden.
Schenk de wijn erbij en zet het vuur hoger tot de wijn vrijwel is verdampt.
Zet het vuur lager en voeg een soepopscheplepel bouillon toe. Laat de rijst de bouillon absorberen en voeg dan pas nog een soepopscheplepel toe. De rijst mag absoluut niet in de bouillon verdrinken. Blijf op deze manier al roerend bouillon toevoegen.
Voeg de aspergepuntjes en garnalen toe als je nog ongeveer 2 soeplepels bouillon over hebt. Schep goed om en voeg de resterende bouillon toe.
Schep tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en serveer de risotto direct op voorverwarmde borden met wat extra kaas erover gestrooid.
Kookboek
Het recept 'Risotto met asperges en garnalen van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...
Tana Ramsay's familiekeuken II
Tana Ramsay
Of je nu maar een paar minuten de tijd hebt voor de bereiding van een avondmaaltijd, of dat je de hele middag uittrekt om met de kinderen een taart te bakken... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney