Aardappelsalade met kappertjes en peterselie
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 500 g stevige nieuwe aardappelen
- 4 eetlepels Italiaanse olijfolie
- ½ eetlepel wittewijnazijn
- 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiden
Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Meng de olijfolie met de azijn, wat zout en peper, de peterselie en de kappertjes.
Giet de aardappels af en snijd ze in stukjes. Meng er nog warm de vinaigrette doorheen. Proef en voeg naar smaak zout en/ of peper toe.
Laat de salade licht afkoelen en doortrekken. Serveer eventueel met warm pekelvlees of mosselen.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met kappertjes en peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Olijfolie
Manfred Meeuwig
Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder
© The House of BooksAardappelsalade tips
Reacties op dit recept
- Jan Erg lekker. Vinaigrette warm toevoegen is perfect voor de smaak, maar het snijden van de hete aardappelen is lastig.
- Marionet De aardappelen van te voren in de gewenste stukjes snijden ... (?)