Aardappelsalade met olijven en walnoten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g kruimige aardappelen
- 50 g arbequina olijven, ontpit
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 eetlepels sherryazijn
- 100 ml olijfolie
- ½ eetlepel komijnzaadjes
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 50 g walnoten, grof gehakt
Bereiden
Kook de aardappelen in ruim gezouten water gaar, pel ze en snijd ze grof.
Meng de knoflook met de azijn en olie en verwarm in een steelpan; breng op smaak met zout en peper.
Rooster de komijnzaadjes in een droge, hete koekenpan ca. 1 minuut.
Meng de aardappelen met de lente-ui, de olijven en de walnoten, prak grof en besprenkel met de dressing en de komijnzaadjes.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsalade met olijven en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Arabia
Merijn Tol & Nadia Zerouali
Ruim 90 heerlijke, toegankelijke en verras-sende recepten op de snijlijn van de Arabische en westerse wereld. 'Arabia' geeft een mooi overzicht van de verschillende... lees verder
© Kosmos Uitgevers. Beeld: Sven Benjamins