Toscaanse panzanella
bereiden
Ingrediënten
- 1 rode ui, in halve fijne ringen
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 theelepels suiker
- 2 ciabattabroodjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 30 g zwarte olijven, grof gehakt
- 20 g kappertjes
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 10 g basilicum, grof gehakt
- 1 bol mozzarella, uitgelekt en in stukjes
Bereiden
Verwarm de grill van de oven voor. Laat water koken in een waterkoker.
Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Plaats de ui in een kommetje en schenk er 2 eetlepels wijnazijn en 2 theelepels suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
Scheur de ciabattabroodjes in stukjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 10 minuten onder de grill tot ze krokant en gebruind zijn.
Doe de tomaten, olijven, kappertjes, oregano en het basilicum in een grote slakom. Voeg ook de mozzarella toe. Laat de ui uitlekken en voeg toe aan de slakom.
Voeg als laatste de broodkorstjes toe. Roer goed om en kruid bij met peper en zout. Werk af met 2 eetlepels olijfolie en serveer.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Toscaanse panzanella' is afkomstig uit het kookboek...
Kom & Vork
Willy Faes
Een maaltijd serveren in een eenvoudig kommetje met slechts een vork, een lepel of stokjes heeft iets magisch. Het is 'chique' genoeg om te delen met je... lees verder
© Aerial Media Company