Toscaanse broodsalade van Onno Kleyn (panzanella)
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 250 g oude ciabatta, in stukken
- 6 à 8 eetlepels wijnazijn
- 6 rijpe tomaten, in kleine stukken
- ½ geschilde komkommer, in stukjes
- 1 kleine gele paprika, in stukjes
- ½ witte of rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handje kappertjes, uitgelekt
- handvol verse basilicum, gehakt
- 100 ml olijfolie
Bereiden
Doe het brood in brokken in een kom en sprenkel er de azijn over. Panzanella heeft echt flink azijn en zout nodig om op smaak te zijn. Hussel licht met een lepel en voeg een paar eetlepels water toe om de resterende droogte er uit te krijgen. Ik meng het met mijn handen, maar dat maakt het extra kledderig. Laat een paar minuten staan.
Voeg de tomaat, komkommer, paprika, ui, knoflook, kappertjes en basilicum bij het brood en doe er de olijfolie over, plus zout en peper. Hussel en laat het een kwartiertje intrekken voor het serveren, liefst in de koelkast.
Tip
Gebruik voor een panzanella stevig, oud brood, liefst ciabatta. Het moet echt droog zijn, dus breek het zo nodig in stukken en laat die een halve dag liggen.
Kookboek
Het recept 'Toscaanse broodsalade van Onno Kleyn (panzanella)' is afkomstig uit het kookboek...
Kleyns columns
Onno Kleyn
Eindelijk gebundeld: Onno Kleyns succesvolle rubrieken uit 'de Volkskrant'! Volkskrantlezers vragen er al tijden om: een bundeling van de Volkskeukencolumns van
... lees verder © Het SpectrumBroodsalade tips
Reacties op dit recept
- jacob Al een paar keer klaar gemaakt voor bij de bbq, is echt een aanrader! Let op, niet teveel kappertjes, heb ik zelf eens gehad en heeft het compleet verpest :(