Italiaanse broodsalade
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
418 kcal
9 g eiwit
30 g vet
27 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 1 niet te vers ciabatta of stokbrood, in blokjes
- sap en schil van 1 citroen
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 4 trostomaten, zonder zaadjes, in reepjes
- 50 g rucola, in grove repen
- 15 g basilicum, in grove repen
Bereiden
Verhit 50 ml olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin. Laat de blokjes brood op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen.
Klop in een glazen schaal het citroensap met de rest van de olijfolie, de geraspte citroenschil, Parmezaanse kaas, zout en peper tot een dressing. Schep de uiringetjes, olijven, tomaat, rucola, basilicum en tot slot ook de blokjes brood door de dressing.
Serveer de salade direct. Ook lekker bij de barbecue of als anti-pasta.
Het recept 'Italiaanse broodsalade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Broodsalade tips
Reacties op dit recept
- Claudia Ziet er lekker uit, ga deze broodsalade meteen proberen.
- Inge Deze salade is heel wat gevarieerder dan ik zaterdag heb gegeten op een terras in Ouderkerk aan de Amstel. De olijven ontbraken, een groot bord brood, één grote vleestomaat in vieren, en dat kost dan eu 8,50. Dit betere recept ga ik zeker zelf maken.