Caesar salade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Amerikaans
- Vis
Ingrediënten
- 75 g magere spekreepjes
- 2 sneetjes wit brood, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 krop Romaanse sla, in grove repen
- 4 ansjovisfilets, in reepjes
- 3 eetlepels citroensap
- 100 ml olijfolie
- worcestershiresaus
- 2 eieren, gekookt
- 25 g Parmezaanse kaas, flinterdun geschaafd
Bereiden
Bak het spek in een koekenpan uit. Bak de broodstukjes in het spekvet goudbruin. Voeg de helft van de knoflook toe.
Doe de andere helft van de knoflook in een slaschaal. Voeg het citroensap, de olie en zout, peper en worcestershiresaus naar smaak toe en klop alles tot een dressing.
Schep de sla met de ansjovis en spekreepjes erdoor. Leg de eieren in partjes erop en strooi de croutons en kaas erover.
Bron
Het recept 'Caesar salade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sirisak Chantorn | Shutterstock.com