Caesar salade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 75 g magere spekreepjes
  • 2 sneetjes wit brood, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 krop Romaanse sla, in grove repen
  • 4 ansjovisfilets, in reepjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • worcestershiresaus
  • 2 eieren, gekookt
  • 25 g Parmezaanse kaas, flinterdun geschaafd

Bereiden

Bak het spek in een koekenpan uit. Bak de broodstukjes in het spekvet goudbruin. Voeg de helft van de knoflook toe.

Doe de andere helft van de knoflook in een slaschaal. Voeg het citroensap, de olie en zout, peper en worcestershiresaus naar smaak toe en klop alles tot een dressing.

Schep de sla met de ansjovis en spekreepjes erdoor. Leg de eieren in partjes erop en strooi de croutons en kaas erover.

Bron

Het recept 'Caesar salade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sirisak Chantorn | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Caesar salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!