Geroosterde Caesar salade
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,6
- Lunchgerecht
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, in heel kleine stukjes gesneden
- 100 ml olijfolie
- 6 in de lengte doormidden gesneden kropjes little gem-sla
- 1 eidooier
- 1 theelepel dijonmosterd
- 60 g Parmezaanse kaas
- het sap van ½ citroen
- 4 flinke stukken dun stokbrood
- 1 handje fijngeknipte platte peterselie, voor de garnering
Bereiden
Meng de knoflook door de olie. Smeer de helften van de slakropjes er lichtjes mee in. Bestrooi met peper en zout.
Klop de eidooier met de mosterd en 1 eetlepel fijngeraspte Parmezaanse kaas in een kom door elkaar. Voeg er met kleine hoeveelheden tegelijk de rest van het olieknoflookmengsel aan toe. Roer het citroensap erdoorheen, met een eetlepel water, zodat het mengsel wat vloeibaarder wordt.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Rooster de slakropjes daarin lichtjes, ongeveer 2 minuten, te beginnen met de doorgesneden kant, tot ze zwart beginnen te worden. Draai de kropjes little gem om en laat nog ongeveer 2 minuten bakken. Rasp er zoveel Parmezaanse kaas overheen dat de kropjes er zo ongeveer mee bedekt zijn en leg ze vervolgens op de borden.
Verwarm de ovengrill (matige temperatuur) en gril de stukken stokbrood, tot ze aan beide kanten bruin zijn. Besmeer één kant met wat saus en leg de stukken brood naast de slakropjes op de borden. Besprenkel met de resterende saus en strooi er dan fijngeknipte peterselie en wat schilfers Parmezaanse kaas overheen.
Tip
Een Caesar salade in een nieuw jasje en heel origineel: op basis van kleine, geroosterde slaharten... Let er wel op dat de slablaadjes niet verbranden, want dan verdwijnen de frisheid en de kleur. Verlepte blaadjes zijn hier niet welkom.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde Caesar salade' is afkomstig uit het kookboek...
Vegalicious - midprice editie
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische... lees verder
© Uitgeverij Terra