Groene salade recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Groene salade

Kook 100 g peultjes of sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken. Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met een mespunt mosterd, ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de peultjes, 50 g rucola, 50 g veldsla en 15 g verse basilicum erdoor. Verdeel de salade over twee borden en leg plakjes gerookte eendenborstfilet er losjes op. Garneer de groene salade met grof gehakte walnoten.

[ Beeld: Alena Haurylik | Shutterstock.com ]