Groene salade recepten
-
tip Friszure groene salade met citroen
Vegetarisch, 20 min 7,7
-
tip Groene salade met noten
Vegetarisch, 10 min 7,1
-
Groene salade met balsamicovinaigrette
Vegetarisch, 10 min 7,6
-
Groene salade met gerookte kip
Gevogelte, 20 min 7,9
-
Groene salade met green goddess-jalapenodressing
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Groene salade met kaascrostini
Vegetarisch, 15 min 7,4
-
Groene salade van avocado met krokante tilapia
Vis, 25 min 7,0
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Groene salade
Kook 100 g peultjes of sugarsnaps in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel aan de kook en laat het sap tot de helft inkoken. Schenk het sap daarna in een schaal, laat het afkoelen en klop het met een mespunt mosterd, ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de peultjes, 50 g rucola, 50 g veldsla en 15 g verse basilicum erdoor. Verdeel de salade over twee borden en leg plakjes gerookte eendenborstfilet er losjes op. Garneer de groene salade met grof gehakte walnoten.
[ Beeld: Alena Haurylik | Shutterstock.com ]