Indische huzarensalade

  • 20 stuks
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappels, in de schil gekookt, afgekoeld
  • 80 g bieten, heel en voorgekookt of uit blik, uitgelekt, fijngehakt, bewaar het uitlekvocht
  • 120 g ananas uit blik, uitgelekt, in blokjes van ½ cm
  • 80 g doperwten uit blik, uitgelekt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd (optioneel)
  • 80 g gestoofd rundvlees, uit elkaar getrokken of in blokjes van ½ cm
  • 30 g mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gekookte eieren, geprakt, ter garnering
  • 2-3 augurken, in blokjes van ½ cm, ter garnering

Bereiden

Schil de aardappels, snijd ze in blokjes van ½ cm en doe ze in een grote kom.

Schep de bieten, ananas, doperwten, ui en het vlees erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de mayonaise met de suiker en een flinke scheut van het bietensap en laat de dressing even staan zodat de suiker kan oplossen. Roer de dressing door de salade. Proef of de salade op smaak is en voeg desgewenst nog wat bietensap toe.

Schep de huzarensalade in amuseglaasjes en garneer met geprakte eieren en blokjes augurk.

Extra benodigd

20 amuseglaasjes

Kookboek

Het recept 'Indische huzarensalade' is afkomstig uit het kookboek...

Planken met een Indische twist

Francis Kuijk

'Planken met een Indische twist', het nieuwste boek van Francis Kuijk: hartige en zoete hapjes voor elke gelegenheid. Planken met mooie smaakcombinaties waarmee je goede sier maakt bij je familie en vrienden. Ga aan de slag, ontdek dat... lees verder

© Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Huzarensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!