Vloerbrood met Oosterse kipsalade
bereiden
wachten
Bevat per portie
409 kcal
32 g eiwit
10 g vet
49 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 250 g kipfilet, in reepjes
- 1 eetlepel tandoorikruiden
- 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 4 bospenen, in kleine blokjes
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt
- 1 bruin rond vloerbrood
- 4 blaadjes lollo rosso
Bereiden
Verhit de olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kip en tandoorikruiden erdoor en bak de kipreepjes op hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend bruin en gaar. Laat ze iets afkoelen.
Schep de bleekselderij, wortel, Griekse yoghurt en 1 eetlepel koriander door de kipreepjes. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Snijd van de bovenkant van het brood een kap af en hol het brood iets uit. Leg de bladeren lollo rosso in het uitgeholde brood en schep de salade erin. Strooi de rest van de koriander erover.
Het recept 'Vloerbrood met Oosterse kipsalade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood