Oosterse koolsalade met warme dressing
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 grote, verse rode chilipeper, in plakjes
- 150 g witte kool, in heel dunne reepjes
- 150 g rodekool, in heel dunne reepjes
- 100 g wortel, in sliertjes van 3 cm lang
- 100 g taugé
- klein bosje verse koriander, alleen het blad
- voor de dressing
- 3 eetlepels grove pindakaas
- 2 theelepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- sap van 1 limoen
Bereiden
Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing met 120 ml water. Roer tot de suiker is opgelost.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie gloeiendheet is. Voeg de sjalot, knoflook en chilipeper toe. Roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Giet de dressing in de wok en breng aan de kook. Draai dan het vuur wat lager en laat alles zachtjes sudderen tot de dressing ietsje dikker is geworden.
Doe vlak voor het serveren de witte kool en rodekool, wortel, taugé en verse koriander in een grote kom en giet er de warme dressing over (zodat de groenten mooi knapperig blijven). Schep goed om en dien direct op.
Opmerking
De klassieke koolsla krijgt in deze versie een moderne twist door er in plaats van mayonaise een Vietnamese pinda-limoendressing voor te maken. De taugé maakt de salade extra knapperig.
Kookboek
Het recept 'Oosterse koolsalade met warme dressing' is afkomstig uit het kookboek...
Roerbakken
Nadia Arumugam
Hakken, sissen, bakken. Snel en makkelijk te maken recepten voorde lekkerste roerbak-schotels. Met recepten voor noedels en rijst, groenten, vlees, gevogelte... lees verder
© Good Cook