Linzensalade met geroosterde wortel
bereiden
Ingrediënten
- 125 g spelt
- 125 g linzen, gedroogd
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 laurierblaadje
- 1 rode ui
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 bussel wortelen
- 1 granaatappel
- voor de tahindressing
- 75 ml tahinpasta
- 3 eetlepels citroensap
Bereiden
Spoel de spelt en de linzen en doe ze in aparte kommen met water. Zet een nacht in de koelkast.
Giet het water van de linzen af en giet er 3 kopjes vers water bij. Pel de ui en snijd in kwarten, pel en pers de knoflook, maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Doe samen met het laurierblaadje bij de linzen. Breng aan de kook en laat 25 minuten garen op een zacht vuur. Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers. Doe 1 eetlepel olijfolie bij de linzen en laat ze afkoelen.
Spoel de spelt grondig en kook in 15 minuten gaar. Giet af, schep door de linzen en kruid met peper en zout.
Pel en snipper de rode ui. Lepel er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn over, kruid met peper en zout en laat 30 minuten trekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen, halveer ze en besprenkel ze met olijfolie en peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.
Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Meng ze samen met de rode ui door de spelt-linzensalade.
Meng de tahinpasta met het citroensap en kruid met peper en zout. Voeg 3 of 4 eetlepels warm water toe tot je een vrij dikke dressing hebt.
Schik de wortelen op de linzensalade. Besprenkel met de dressing en serveer. Garneer met takjes koriander.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Linzensalade met geroosterde wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Brunch
diverse auteurs
In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren
... lees verder © Uitgeverij Lannoo