Warme linzensalade met pompoen
bereiden
Ingrediënten
- 1 hokkaido-pompoen, in parten
- 4 rode uien, in kwarten
- 3 theelepels vadouvan
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g ricotta
- 2 rode paprika's, in kleine blokjes
- 400 g linzen uit blik, afgespoeld
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 80 g rucola
- 5 takjes bladpeterselie, grof gesneden
- voor de dressing
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels rodewijnazijn
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht of 220 °C elektrisch. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de pompoen, rode ui, vadouvan en olijfolie op de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Rooster 35-40 minuten in de oven, tot de pompoen gaar is.
Meng de ricotta in een kom met wat zout en peper en klop met een mixer in 5 minuten licht en luchtig.
Verhit, als de pompoen bijna gaar is, de olijfolie voor de dressing in een steelpan. Voeg het mosterdzaad toe en bak een paar seconden, tot het mosterdzaad begint te poffen. Haal de pan van het vuur, roer de honing en de rodewijnazijn door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de paprika, linzen en walnoten en roer de warme dressing erdoor. Meng dan de rucola erdoor.
Verdeel de opgeklopte ricotta over 4 borden en spreid goed uit. Schep de linzensalade in het midden en leg er de geroosterde pompoenparten en rode ui op. Garneer met de bladpeterselie.
Extra benodigd
Bakpapier, mixer
Kookboek
Het recept 'Warme linzensalade met pompoen' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Salade
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Salade' maak je de allerlekkerste salades klaar. Ontdek salades met pit, extra crunch, een lekker zuurtje, salades met vis, vlees of alleen met veggies - er is voor ieder wel wat wils
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld