Maaltijdsalade met asperges, ei en kaas

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg asperges, beetgaar gekookt, in stukken
  • 400 g krieltje in de schil, gekookt
  • 200 g oude kaas, in blokjes
  • 1 lente-ui, in ringen
  • 4 eieren, hardgekookt, in vieren
  • 1 bosje kervel, in takjes geplukt
  • voor de dressing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels aspergekookvocht
  • 1 theelepel wittewijnazijn
  • 1 theelepel honing

Bereiden

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout.

Schep de asperges, krieltjes, kaas en lente-ui door de dressing. Verdeel het mengsel over vier borden. Garneer met de stukjes ei en takjes kervel.

Kookboek

Het recept 'Maaltijdsalade met asperges, ei en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Salades!

Thea Spierings

In 'Salades!' vind je maar liefst 80 frisse en toegankelijke recepten; van de traditionele klassiekers tot nieuwe wereldse smaken. Salades zijn er voor elke... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Maaltijdsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • EPersoonlijk zou ik het fijn vinden als ook de voorbereidingstijd erbij vermeld wordt: 1:10 komt beter in de buurt.

    reageren

  • MargotViel een beetje tegen, de smaak van de oude kaas was erg overheersend.

    reageren