Maaltijdsalade met makreel en waterkers
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1 rode ui, in plakjes
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 500 g krielaardappelen
- 2 gerookte makrelen of 4 gerookte makreelfilets
- 6 plakjes gerookt spek
- 1 bosje waterkers
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- voor de dressing
- 2 koffielepels graantjesmosterd
- 6 eetlepels olijfolie
Bereiden
Doe de plakjes ui in een kommetje. Overgiet de ui met de azijn en laat minstens 15 minuten staan. Roer af en toe eens om. Dit is om de ui zachter te maken.
Kook de krieltjes in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd de aardappelen in plakjes en doe in een slakom.
Verwijder het vel van de makreel en haal het vlees van de graat (zorg dat er geen graatjes achterblijven). Trek de vis in vlokken en doe bij de aardappelen.
Doe het spek in een pan met antiaanbaklaag en bak het krokant. Laat wat uitlekken op keukenpapier. Breek het spek in stukken en doe bij de salade.
Doe de graantjesmosterd, de olijfolie en 2 eetlepels van de uienmarinade in een kommetje en klop tot een dressing.
Doe de ui en de waterkers bij de salade, meng alles grondig, overgiet met de helft van de dressing, meng nog eens en strooi er de dille over. Verdeel over de borden en serveer er de rest van de dressing apart bij.
Kookboek
Het recept 'Maaltijdsalade met makreel en waterkers' is afkomstig uit het kookboek...
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder
© Standaard Uitgeverij