Maaltijdsalade met paprika, boerenham en rucola

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 plakken boerenham
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 75 g rucola
  • ½ groene paprika, in reepjes
  • ½ gele paprika, in reepjes
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • ½ oranje paprika, in reepjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
  • 1 knapperig zuurdesembrood, in dikke plakken

Bereiden

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in de hete pan goudbruin. Schud de pijnboompitten op een bord en laat ze afkoelen.

Schenk de olijfolie in de koekenpan en bak de plakken boerenham krokant uit. Neem de ham uit de pan. Schenk de balsamicoazijn in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Neem de pan van het vuur en voeg de kappertjes met zout en peper naar smaak toe. Breek de afgekoelde ham in grove stukken.

Verdeel de rucola met de paprika, rode ui en ham over vier borden. Besprenkel met de kappertjesdressing en bestrooi met de pijnboompitten. Geef er de plakken desembrood bij.

Variatietip

Laat de boerenham achterwege en serveer met verse hamburgers van de barbecue.

Bron

Het recept 'Maaltijdsalade met paprika, boerenham en rucola' wordt je aangeboden door Colourfultaste

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Maaltijdsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!