Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 320 kcal
- 3 g eiwit
- 29 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode grapefruit
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 4 eetlepels hazelnootolie
- ½ theelepel tijm
- ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
- 50 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
- ½ krop lollo rosso
- 25 g gepelde pecannoten
Bereiden
Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Klop een sausje van het grapefruitsap, de azijn en de olie. Roer de kruiden, zout en peper erdoor.
Scheur de slabladeren in stukjes en leg ze in een schaal. Schep de vinaigrette erdoor. Leg de grapefruitpartjes, de druiven en de pecannoten op de salade.
Bron
Het recept 'Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Volodymyr Tverdokhlib | Shutterstock.com