Speltsalade met vijgen en granaatappel

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g spelt
  • 1½ eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2 volle theelepels witte balsamicoazijn
  • ¼ kleine rode ui, in flinterdunne schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt
  • 8 verse rijpe vijgen, de puntjes eraf gesneden, gehalveerd of in kwarten gesneden (afhankelijk van de grootte)
  • de zaden van ½ granaatappel

Bereiden

Doe de spelt in een flinke steelpan en giet er genoeg koud water bij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook de spelt totdat deze zacht is. Laat uitlekken en meng er meteen de extra vergine olijfolie en azijn door. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de ui en de verse kruiden doorheen.

Bestrooi de opengesneden kanten van de vijgen met zout en peper en roer ze dan voorzichtig door de spelt.

Voeg de granaatappelzaden pas toe vlak voor het serveren - ze hebben de neiging snel hun sap te verliezen.

Tip

Mochten de vijgen die je hebt gekocht toch nog niet rijp genoeg zijn, zet ze dan even onder de grill en bedruppel ze met wat honing voordat je ze toevoegt aan de salade.

Kookboek

Het recept 'Speltsalade met vijgen en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek...

Granen, peulvruchten & zaden

Molly Brown

Koken met granen, peulvruchten & zaden is hip, hot & happening. Niet alleen zijn deze ingrediënten erg gezond, je kunt er ook veelzijdige en bijzonder... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!