Honingmeloencarpaccio met korianderpesto

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g gele cherrytomaten of peertomaten, in dunne schijfjes
  • 250 g snackkomkommers, in dunne schijfjes
  • 1 eetlepel limoensap (ca. ½ limoen)
  • 1 perfect rijpe honingmeloen, ca. 1,2 kg, geschild, in dunne halve maantjes
  • 1 groene chilipeper, fijngesneden
  • 40 g gezouten, geroosterde pinda's, grof gehakt
  • limoenwangen
  • voor de korianderpesto
  • ¼ bosje koriander, bewaar een paar mooie, zachte takjes voor eroverheen
  • 40 g gezouten, geroosterde pinda's
  • handvol spinazieblaadjes, in koud water opgefrist
  • 125 ml neutrale olie (ik gebruik pinda- of rijstolie)
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel vissaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • geraspte schil en sap van 1 onbespoten limoen
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Maak de korianderpesto door de ingrediënten in een vijzel fijn te malen of in een keukenmachine te hakken tot je een gladde saus hebt. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Als je de pesto van tevoren maakt, doe hem dan in een schoon potje, en anders in een schaaltje.

Schep de cherrytomaten en komkommerschijfjes door het limoensap.

Leg de honingmeloenpartjes op een gekleurde platte schaal en verdeel de sappige cherrytomaten en snackkomkommer erover. Besprenkel met de korianderpesto en strooi de chilipeper, pinda's en de extra koriandertakjes erover. Dien op met limoenwangen.

Extra benodigd

Vijzel of keukenmachine

Opmerking

Dit is een heel veelzijdig recept voor stevig fruit: meloenen, steenvruchten – en, doe eens gek, zelfs ananas! Voor het beste mondgevoel is het belangrijk om met een scherp mes dwars op de draad te snijden, zoals je met sashimi doet. Sommige mensen houden niet van koriander (ze hebben het mis) maar je kunt de pesto ook met basilicum maken. Je kunt de pesto een paar dagen van tevoren maken en voor gebruik losroeren met wat olijfolie indien nodig. Eet dit koelkastkoud op een warme zomerdag als verfrissend eenvoudig gespreksonderwerp.

Kookboek

Het recept 'Honingmeloencarpaccio met korianderpesto' is afkomstig uit het kookboek...

Een ode aan salades

Alice Zaslavsky

De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meloensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!