Koude pastasalade met ham, garnalen, courgette en paprika
bereiden
wachten
Bevat per portie
420 kcal
23 g eiwit
18 g vet
43 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g pasta, bijvoorbeeld penne of farfalle
- 1 courgette, in dikke plakken
- 1 grote rode paprika, in vieren
- 4 eetlepels olijfolie
- 1-2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels basilicum , fijngehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 4 kleine trostomaten, in partjes
- 50 g maïskorrels uit blik
- 100 g geitenkaas, verkruimeld
- 150 g boerenachterham, in grove repen
- 100 g grote roze garnalen
Bereiden
Verwarm een grillpan goed voor. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Bestrooi de plakken courgette met zout en laat ze 5 minuten liggen. Dep de plakken droog en bestrijk ze dun met olie. Leg de plakken courgette en de stukken paprika op de grillpan en rooster ze tot ze zachter worden en mooie bruine strepen krijgen. Snijd de stukken paprika in repen. Giet de pasta af.
Klop in een grote glazen kom de rest van de olijfolie met het citroensap, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep eerst de pasta erdoor en vervolgens ook alle groenten, de kaas, ham en garnalen. Laat de salade minstens een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de salade in diep borden of wijde kommen. Lekker met Turks brood of ciabatta.
Extra benodigd
Grillpan, keukenpapier
Het recept 'Koude pastasalade met ham, garnalen, courgette en paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com