Pastasalade met burrata, perzik en geroosterde tomaatjes
bereiden
Ingrediënten
- 300 g gekleurde cherrytomaten, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g rigatoni
- 3 perziken, in parten
- 80 g rucola
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 100 g groene olijven zonder pit, grof gesneden
- 2 bollen burrata, gehalveerd
- blaadjes van 3 takjes oregano
- voor de dressing
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 2 ansjovisfilets in olie, uitgelekt
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht of 180 °C elektrisch.
Meng de cherrytomaten met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 45 minuten in de oven.
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer glad met een staafmixer.
Verhit de overige olijfolie in een grillpan op hoog vuur. Bak de partjes perzik aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben.
Meng de rigatoni, rucola, rode ui en groene olijven met de dressing in een kom. Verdeel de pastasalade, cherrytomaten, perziken en burrata over 4 diepe borden en bestrooi met oregano.
Extra benodigd
Bakpapier, staafmixer
Kookboek
Het recept 'Pastasalade met burrata, perzik en geroosterde tomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Pasta
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten van 'Pasta' ontdek je allerlei soorten pastarecepten, van klassiekers als pasta bolognese, spaghetti aglio e olio en mac & cheese uit de oven tot verrassende tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus of
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld