Pastasalade met gerookte zalm, roerei en walnoten
bereiden
Bevat per portie
575 kcal
Ingrediënten
- 150 g pasta (bijvoorbeeld farfalle)
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 5 eetlepels (walnoot)olie
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 3 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 200 g gerookte zalm, in brede repen
- 75 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 75 g waterkers of veldsla
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
Bereiden
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met melk en zout en peper naar smaak. Verwarm 1 eetlepel (walnoot)olie in een steelpan en schenk het eimengsel erbij. Verwarm het ei al roerende tot het begint te stollen en rul wordt.
Klop in een slakom het citroensap met 4 eetlepels (walnoot)olie, de mierikswortel, het bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Giet de pasta af en schep de pasta direct met het roerei en de helft van de zalm en walnoten door de dressing. Verdeel de waterkers of veldsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Verdeel de lente-uitjes en de rest van de zalm en walnoten erover. Lekker met vers geroosterd brood.
Variatietip
Ook lekker zonder roerei. Schep dan dunne schijfjes appel en een eetlepel kappertjes door de pastasalade.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade met gerookte zalm, roerei en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis