Pastasalade met grapefruit en komkommer
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g pasta
- 1 rode grapefruit
- ½ komkommer
- 2 stengels citroengras (sereh), in dunne ringen
- 2 sjalotjes, kleingesneden
- 2 eetlepels koriander, fijngesneden
- 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
- voor de dressing
- sap van 2 limoenen
- rasp van 1 limoen
- 1 theelepel sambal trassi
- 4 eetlepels Thaise vissaus
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 cm gemberwortel, geraspt
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen en laat afkoelen.
Roer voor de dressing het limoensap en de rasp met de sambal, de vissaus en de suiker door de geraspte gember.
Schil de grapefruit en verwijder de vliezen rond de partjes. Snijd de partjes in stukjes.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Schep pasta, grapefruit, komkommer, citroengras en sjalot door de dressing. Roer er tot slot de koriander en bieslook door.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade met grapefruit en komkommer' is afkomstig uit het kookboek...
Salades!
Thea Spierings
In 'Salades!' vind je maar liefst 80 frisse en toegankelijke recepten; van de traditionele klassiekers tot nieuwe wereldse smaken. Salades zijn er voor elke... lees verder
© Caplan Books