Pastasalade in a jar
bereiden
Ingrediënten
- 75 g pasta (bv penne)
- 8 kerstomaten
- 10 kleine mozzarellabolletjes (75 g)
- 15 g pijnboompitten
- 25 g rucola
- 10 blaadjes basilicum
- voor de dressing
- 3 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepel basilicumpesto
Bereiden
Kook de pasta in een pan met licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en koel onder koud stromend water. Houd apart.
Halveer de kerstomaten en mozzarellabolletjes. Rooster desgewenst de pijnboompitten. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bouw de salade als volgt op: giet de dressing als eerste in de pot. Voeg achtereenvolgens de pasta, kerstomaten en mozzarellabolletjes in laagjes toe. Leg de rucola erbovenop. Garneer met pijnboompitten en basilicum.
Draai de pot om, zodat de dressing over alle ingrediënten verspreid wordt. Leeg tot slot de volledige inhoud van de pot op een bord en serveer.
Extra benodigd
Glazen pot (1 liter)
Het recept 'Pastasalade in a jar' is afkomstig uit het kookboek De geheimen van de mediterrane keuken van Oil & Vinegar.
© Uitgeverij Lannoo.