Pastasalade met parmaham van Onno Kleyn

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g penne of andere korte pasta
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 150 g parmaham, in flinters
  • handje rucola, grof gesneden
  • 150 g mozzarella, in kleine blokjes
  • een paar eetlepels versgeraspte parmigiano reggiano

Bereiden

Kook de pasta al dente in water met zout, giet hem af en spoel hem af met koud water.

Meng er wat olie en citroensap (bewaar de citroen) door als hij nog wat lauw is; de warme pasta neemt de smaken beter op.

Doe er dan de andere ingrediënten bij. Rasp ook wat van de citroenschil.

Zet een half uurtje weg, liefst koel, en check voor het serveren op smaak. Wat peper hoort er al gauw bij, en misschien nog wat citroensap of zout.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met parmaham van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Italië

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Pastasalade tips