Pastasalade van risoni met gerookte zalm en saffraan
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- ½ g saffraan (ca. 8 draadjes)
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 g risoni
- 100 g erwten
- 250-300 g warmgerookte zalmfilet
- ca. 200 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 kleine rode paprika, in blokjes
- 100 g jonge spinazie
- citroenpartjes, ter garnering
Bereiden
Fruit de ui een paar minuten in olijfolie zonder hem te laten verkleuren. Fruit aan het eind de saffraan mee.
Voeg 800 ml water, de bouillon en risoni toe en laat afgedekt ca. 11 minuten zachtjes koken of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de erwten er een paar minuten voor het eind van de kooktijd door. Laat de risoni afkoelen.
Trek het zalmvlees in kleine stukken. Schep voorzichtig de zalm, tomaten, paprika en spinazie door de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer met citroenpartjes.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade van risoni met gerookte zalm en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...
Meer dan 80 spannende salades
Caroline Hofberg
Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder
© Kosmos uitgevers