Pastasalade met tomaat en ricotta van Bill Granger
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 60 ml rodewijnazijn
- ½ theelepel zeer fijne kristalsuiker
- 4 dikke sneden volkoren- of zuurdesembrood
- 1 teentje knoflook, doormidden gesneden
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie, extra
- 500 g rigatoni of penne
- 60 g basilicumblaadjes, in fijne reepjes gescheurd
- 250 g verse ricotta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de tomaten, olijfolie, azijn en suiker in een grote kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en laat marineren, terwijl je de rest van het gerecht maakt.
Wrijf de boterhammen aan beide zijden in met de snijkant van de knoflook. Bestrijk met de extra olijfolie en bestrooi met zout. Leg de boterhammen op een bakplaat en zet in de oven. Rooster ze gedurende 20 minuten of tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de oven en verkruimel met je handen tot grove broodkruimels. Zet apart.
Kook de pasta in een grote pan met flink kokend water met zout tot deze al dente is. Giet af en voeg de tomaten toe. Doe de basilicumblaadjes erbij en schud goed door elkaar. Verdeel de pasta over vier borden of schep op een grote serveerschaal. Verkruimel de ricottta eroverheen en bestrooi met de broodkruimels.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade met tomaat en ricotta van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...
Enjoy!
Bill Granger
Een eigentijds kookboek met heerlijke recepten en prachtige foto's voor een aantrekkelijke prijs. Als vervolg op het succes van 'Man in de keuken' nu nog meer eigen
... lees verder © Uitgeverij Terra