Pastasalade met zalm en rucolapesto

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 31 waarderingen

Bevat per portie

739 kcal
40 g eiwit
36 g vet
62 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g farfalle
  • 800 g zalmfilet
  • 70 g citroen, in schijfjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tomaten, zonder zaad, fijngesneden
  • 1 komkommer, zonder zaad, fijngesneden
  • 1 eetlepel citroenschil, geraspt
  • 80 ml citroensap
  • voor de rucolapesto
  • 250 g rucola, schoongemaakt
  • 20 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 2 teentjes knoflook, in vieren
  • 125 ml olijfolie

Bereiden

Maak eerst de rucolapesto. Pureer de rucola, kaas, pijnboompitten en knoflook in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de motor draaien en voeg de olie in een dunne geleidelijke straal toe tot de pesto dik wordt.

Kook de pasta onafgedekt in water beetgaar en giet hem af.

Halveer de zalmfilets. Meng in een grote koekenpan 1¼ liter water met het citroensap; breng dat aan de kook. Voeg de zalm toe en laat hem zonder deksel zachtjes pruttelen tot hij gaar is. Giet de zalm af en snijd hem in stukken.

Meng de pasta in een grote kom met de uien, kappertjes, tomaten, komkommer, citroenschil en het sap. Voeg de zalm en de pesto toe. Schep voorzichtig om.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pastasalade met zalm en rucolapesto' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Pastasalade tips

Reacties op dit recept

  • Gerard doen
  • jessica Een aanrader, makkelijk te maken en erg lekker. Jessica
  • Joan Matig recept. Bitter door de hoeveelheid rucola.