Eenvoudige vleessalade
bereiden
Ingrediënten
- restjes brochette- of barbecuevlees
- restjes kip
- opgelegde augurken, zilveruitjes en/of kappertjes
- hardgekookte eitjes
- mayonaise
- verse kruiden (bladpeterselie, bieslook...)
- eventueel nog wat kleine hoeveelheden gaargekookte en fijngesneden groenten
Bereiden
Snijd de restjes vlees, augurken en zilveruitjes fijn. Plet de eitjes.
Meng alles en roer er naar smaak mayonaise door. Kruid af met peper, zout en verse kruiden.
Als je dat wenst, kun je er ook nog wat zeer fijn gesneden, gekookte groenten onder mengen.
Variatietip
Kip-currysalade: gebruik enkel kippenvlees, laat uitjes, augurken en kappertjes achterwege, en kruid goed af met kerrie, currypasta en eventueel wat kurkuma. Hamsalade: vervang kip en brochettevlees door fijngesneden gekookte ham. Eiersalade: vervang vlees en opgelegde producten door drie extra hardgekookte eitjes.
Kookboek
Het recept 'Eenvoudige vleessalade' is afkomstig uit het kookboek...
Het restjeskookboek
diverse auteurs
In 'Het restjeskookboek' vind je allerlei creatieve recepten waarmee je voedselverlies in de keuken tot een minimum beperkt. Je ontdekt er recepten, samen met tips en variaties, die je helpen om in een handomdraai met kastoverschotjes en keukenrestjes
... lees verder © Uitgeverij Lannoo