Tomatensalade met gemarineerde rode ui
bereiden
Bevat per portie
143 kcal
2 g eiwit
11 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 rode ui, in halve ringen
- 150 ml rodewijnazijn
- 750 g tomaten, in parten of plakjes
- 4-5 eetlepels olijfolie
Bereiden
Doe de rode ui in een kommetje en schenk er de azijn over. Laat minimaal een half uur (maar een paar uur mag ook) marineren. Laat uitlekken. (Je kunt de azijn in een schoon potje bewaren en gebruiken in een sladressing, of om de volgende keer opnieuw ui in te marineren.)
Schik de tomaten op een ondiepe schaal en verdeel de uienringen erover.
Besprenkel de tomatensalade royaal met olijfolie. Bestrooi met een snuf zout en maal er royaal peper over.
Opmerking
Er zijn dagen dat ik een stuk gegrild vlees met een eenvoudige tomatensalade het meest bevredigende eten op aarde vind. Meestal maak ik zo'n salade met niet meer dan de mooiste tomaten die ik kan vinden, de lekkerste olijfolie die ik in huis heb en uien die ik eerst even marineer in rodewijnazijn. Soms heb je gewoon niet meer nodig dan dat. Maar wie wil kan er uiteraard nog wat verse groene kruiden over strooien. Peterselie, dragon of basilicum, of wat je ook maar lekker vindt.
Kookboek
Het recept 'Tomatensalade met gemarineerde rode ui' is afkomstig uit het kookboek...
Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil
'Koolhydraatarme bijbel' is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame
... lees verder © Carrera culinair. Beeld: RenĂ© Mesman