Tomatensalade met mozzarella op toast
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 stevige rijpe tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 6 groene olijven, ontpit en in vieren
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 2 takjes verse bladpeterselie, fijngesneden
- een paar blaadjes verse oregano, fijngesneden
- ca. 8 sneetjes witbrood
- 125 g mozzarella, in stukjes gescheurd
Bereiden
Doe de tomatenblokjes, uienringetjes en olijven in een schaal. Voeg de olie en de helft van de kruiden toe en meng met een lepel door elkaar.
Rooster het brood in een broodrooster en steek er met een koekjessteker (ca. 6 cm in doorsnee) rondjes uit.
Verdeel het tomatenmengsel over de rondjes brood en leg de mozzarella erbovenop. Strooi de rest van de kruiden erover en genieten maar.
Kookboek
Het recept 'Tomatensalade met mozzarella op toast' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel voor Kinderen
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? 'De Zilveren Lepel voor Kinderen' staat vol
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck