Tomatensalade met ricotta, majoraan en balsamicoazijn
bereiden
Ingrediënten
- 200 g ricotta
- olijfolie voor het bakken
- 5 verschillende variëteiten tomaten
- handje majoraan of basilicum
- balsamicoazijn voor de dressing
- extra vergine olijfolie voor de dressing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verkruimel de ricotta boven een braadslede, strooi er zout en peper over en een beetje olijfolie en zet hem in de oven tot hij goudkleurig is. Laat hem afkoelen.
Snijd de tomaten in stukken en doe die in een kom met de majoraan (of het basilicum), een scheutje balsamicoazijn, zout en peper en een royale scheut extra vergine olijfolie. Meng alles goed zodat de tomaten rondom zijn bedekt.
Schep de tomaten op borden, verdeel de gebakken ricotta erover en bestrooi de tomatensalade met versgemalen zwarte peper.
Opmerking
'Deze tomatensalade wordt heel mooi door een mix van kleur, smaak en textuur, probeer dus een paar verschillende soorten tomaat te gebruiken, of tomaten die niet allemaal even rijp zijn. Pas de hoeveelheden aan als je kleinere soorten zoals kerstomaatjes of trostomaatjes gebruikt. Maak deze salade aan het einde van de zomer, wanneer de tomaten het goedkoopst en het lekkerst zijn. Leg de tomaten voordat je begint 15 minuten in de zon om een beetje op te warmen.' - Tobie Puttock
Kookboek
Het recept 'Tomatensalade met ricotta, majoraan en balsamicoazijn' is afkomstig uit het kookboek...
Daily Italian
Tobie Puttock
Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische... lees verder
© Kosmos Uitgevers