Tomatensalade met tijmcroutons
10 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 3 kg gemengde tomaten, bijv. vleestomaten, pruimtomaten, gele tomaten, kerstomaten en groene tomaten
- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
- 70 g rucola
- voor de dressing:
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 200 ml limoensap
- 2 eetlepels korianderzaad, gemalen
- 200 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- ½ rode Spaanse peper
- voor de croutons
- 4-5 sneetjes brood
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- olijfolie
Bereiden
Snijd de tomaten in even grote stukken. Schep de lente-uitjes en de rucola erdoor.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout. Schenk de dressing over de salade. Laat voor het opdienen ca. 1 uur staan.
Breek het brood in grove stukken. Fruit de knoflook en de tijm in olie. Voeg de stukken brood toe en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op papier. Verwijder de knoflook en de tijm en geef de stukken brood bij de tomatensalade.
Kookboek
Het recept 'Tomatensalade met tijmcroutons' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel met Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian... lees verder
© Kosmos Uitgevers