Verse tonijnsalade van Onno Kleyn
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 400 g verse tonijn, in dobbelsteentjes
- 1 theelepel peper
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- olijfolie
- handje gare sperziebonen
- 3 tomaten, in stukken
- halve krop sla
- azijn
Bereiden
Meng de blokjes tonijn met zout, peper en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de tonijnblokjes snel om en om totdat ze roze gekleurd zijn - ga vooral niet te lang door - en haal ze uit de pan.
Bak de sperziebonen in de koekenpan met het braadvocht van de tonijn om en om 3 minuten en laat ze afkoelen.
Leg de tomatenblokjes en de sla op een schaal, doe de tonijn en de afgekoelde sperziebonen erbij en giet er olijfolie en azijn overheen.
Kookboek
Het recept 'Verse tonijnsalade van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Reiskookboek Spanje
Onno Kleyn
Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensaladas... lees verder
© Unieboek