Verse tonijnsalade van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g verse tonijn, in dobbelsteentjes
  • 1 theelepel peper
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • handje gare sperziebonen
  • 3 tomaten, in stukken
  • halve krop sla
  • azijn

Bereiden

Meng de blokjes tonijn met zout, peper en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de tonijnblokjes snel om en om totdat ze roze gekleurd zijn - ga vooral niet te lang door - en haal ze uit de pan.

Bak de sperziebonen in de koekenpan met het braadvocht van de tonijn om en om 3 minuten en laat ze afkoelen.

Leg de tomatenblokjes en de sla op een schaal, doe de tonijn en de afgekoelde sperziebonen erbij en giet er olijfolie en azijn overheen.

Kookboek

Het recept 'Verse tonijnsalade van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Spanje

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensaladas... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tonijnsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!