Appel-venkelsalade met krab
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 1 venkelknol, dun geschaafd
- 1 rode grapefruit, dik geschild en de parten tussen de vliezen uit gesneden
- 1 appel (granny smith), in dunne plakjes
- 1 blikje (170 g) fijn krabvlees, uitgelekt
- voor de dressing
- 1 theelepel geraspte (geschilde) gemberwortel
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
Bereiden
Klop voor de dressing de gember, sjalot, azijn, olijfolie en chilipeper met wat zout en peper door elkaar.
Doe de venkel, grapefruit en appel in een grote kom, voeg de dressing toe en schep alles om.
Verdeel de salade over twee borden en leg op elk wat krab.
Opmerking
Deze salade is licht, krokant en zoet, met een pikante ondertoon van de chilipeper en gember. Dit levert een heerlijk lichte maaltijd op voor zomeravonden.
Kookboek
Het recept 'Appel-venkelsalade met krab' is afkomstig uit het kookboek...
Ingeblikt
Lola Milne
Koken uit blik is snel, makkelijk, goedkoop en gezond. En je hebt bijna altijd wel wat blikken in huis. Dus plunder je voorraadkast, want je kunt een hoop bijzonders maken met die blikjes! Combineer wat voorraadkastbasics met enkele verse... lees verder
© Uitgeverij Becht