Witlofsalade met appel, walnoten en cantharellen
bereiden
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof, in de lengte gehalveerd en in lange repen
- 75 g rucola
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 groene zure appel, in dunne reepjes
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepels gerookte spekreepjes
- 100 g walnoten
- 200 g cantharellen, in dunne plakjes
- voor de vinaigrette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 1 theelepel honing
Bereiden
Meng voor de vinaigrette de olijfolie, wittewijnazijn en honing door elkaar. Dit gaat het beste door alles goed te schudden in een afgesloten potje.
Schep de repen witlof, de rucola, de ui en de appel door elkaar en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Haal ze uit de pan en bak de walnoten kort in het spekvet. Laat spek en noten uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Meng de vinaigrette door de witlofsalade en schep voorzichtig de cantharellen, spekjes en noten erdoor. Bestrooi met zout en peper en verdeel over vier borden.
Kookboek
Het recept 'Witlofsalade met appel, walnoten en cantharellen' is afkomstig uit het kookboek...
Paddenstoelen
Thea Spierings
'Paddenstoelen' onthult de ware magie van champignons, portobello's, shiitakes, oester-zwammen, cantharellen, porcini, morieljes en truffels in 80 gevarieerde... lees verder
© Caplan BooksWitlofsalade tips
Reacties op dit recept
-
niels
Eet je de cantharellen echt wel rauw? Er staat nergens dat je ze moet bakken elders lees ik wel dat je ze kort moet bakken, anders worden ze taai, hoe zit dit?
- Michele Vroeg ik me ook af. Ik ga ze bakken en af laten koelen. Rauw lijkt me niets.