Witlofsalade met coquilles en sinaasappelgremolata
bereiden
Bevat per portie
147 kcal
2 g eiwit
9 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- ¼ kop verse bladpeterselie, fijngesneden
- 1 eetlepel sinaasappelschil, geraspt
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 2 struikjes witlof of roodlof, in vieren
- 16 coquilles, zonder kuit
Bereiden
Meng voor de sinaasappeldressing de olijfolie en het sinaasappelsap in een kleine mengbeker.
Meng voor de gremolata de peterselie, sinaasappelschil en knoflook in een kleine kom.
Rooster het witlof of roodlof op een ingevette grillplaat (of onder de grill of op de barbecue) tot het een beetje bruin wordt.
Rooster de coquilles op de grillplaat tot ze gaar zijn.
Druppel wat van de dressing over het roodlof en de coquilles. Serveer de witlofsalade en geef de gremolata erbij.
Extra benodigd
Grillplaat, grill of barbecue
Gremolata
Traditioneel is Italiaanse gremolata een mengsel van geraspte citroenschil, peterselie en knoflook, dat vlak voor het opdienen over ossobuco wordt gestrooid om de smaakpapillen te prikkelen.
Kookboek
Het recept 'Witlofsalade met coquilles en sinaasappelgremolata' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn