Witlofsalade met rosbief
bereiden
Bevat per portie
295 kcal
21 g eiwit
22 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 15 g verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 50 g oude kaas, in flinterdunne plakjes
- 30 g pijnboompitten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 struikjes witlof, in dunne reepjes
- ½ kropje lollo rosso, in dunne reepjes
- 200 g gesneden rosbief
Bereiden
Rasp 2 theelepels gele schil dun af van de citroen en pers de citroen uit. Pureer het basilicum met het teentje knoflook, de geraspte citroenschil, een kwart van de kaas, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en de olijfolie tot een mooie saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Rooster de rest van de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Meng het witlof en de lollo rosso met de helft van de dressing. Verdeel de salade over vier borden. Spreid de plakjes rosbief erover uit en verdeel de plakjes kaas erover. Sprenkel de rest van de dressing erover. Strooi de pijnboompitten erover.
Variatietip
Gebruik 30 g geschaafde amandelen in plaats van pijnboompitten.
Het recept 'Witlofsalade met rosbief' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: TGTGTG | Shutterstock.com