Hummus van cannellinibonen
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 blikken cannellinibonen
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- geroosterde sneetjes boerenbrood
Bereiden
Laat de bonen uitlekken. Verwarm ze met het citroensap in een steelpan tot ze lauw zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg een scheut olijfolie toe en stamp de bonen tot een dikke puree.
Serveer deze hummus als beleg op geroosterde sneetjes boerenbrood, met een beetje grof gemalen zwarte peper erover.
Kookboek
Het recept 'Hummus van cannellinibonen' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood
diverse auteurs
In dit boek vind je tal van ideeën voor fingerfood waarmee je bij elke gelegenheid goed voor de dag zult komen. Lichte, elegante hapjes of een maaltijd in het
... lees verder © Uitgeverij TerraHummus tips
Reacties op dit recept
- Anne Beetje droog - werkt veel beter als je er een paar lepels tahin aan toevoegt. Lekker ook met wat heel fijn gehakte peterselie.
- Bruno Dit recept zou eigenlijk puree of pasta van cannellinibonen moeten heten, aangezien er geen kikkererwten bij zitten. 'Hummus' is Arabisch voor... kikkererwt.