Pesto met rozemarijn, zongedroogde tomaten en sjalot

  • 1 portie
  • 5 min
  • waardering 7,3
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g macadamianoten
  • 3 eetlepels gehakte verse rozemarijnnaaldjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 225 g zongedroogde tomaten op olie
  • 50 g verse basilicum
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 120 ml olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 theelepels vers citroensap
  • zout naar smaak

Bereiden

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en giet er langzaam bij draaiende motor de olijfolie en de olie van de zongedroogde tomaten bij tot de pesto de gewenste consistentie heeft.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pesto met rozemarijn, zongedroogde tomaten en sjalot' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto!

Joshua Clever

Wat is er simpeler dan een pesto maken? Verse kruiden, wat noten, olijfolie, een vijzel en stamper of een keukenmachine en de klus is klaar. Iedereen kan in een... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pesto recept tips

Reacties op dit recept

  • PetraIk maak deze pesto regelmatig met pecannoten en vries het in porties in. Heb ik weinig tijd om te koken? Even wat spekjes bakken, pesto erbij met wat kookroom, lekker pasta, wat veldsla en klaar! Heerlijk snel en lekker. Ook vegetarisch prima te doen.

    reageren