Tomatenketchup

  • 3 flesjes à 300 ml
  • 120 min
  • waardering 7,8
  • Sauzen / dips
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 kg tomaten, in stukjes
  • 500 g uien, gesnipperd
  • 60 g knoflook, gesnipperd
  • 30 g grof zeezout
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 125 g suiker
  • 250 ml rodewijnazijn
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 2 kruidnagels

Bereiden

Breng de tomaten met de uien en de knoflook aan de kook en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.

Duw het mengsel door een roerzeef.

Voeg het zeezout, de cayennepeper, de suiker, de wijnazijn, de korianderzaadjes en de kruidnagels toe en laat nog minstens 1 uur op een zacht vuur sudderen tot je een dikke ketchup hebt.

Verwijder de kruidnagels en eventueel de korianderzaadjes.

Laat afkoelen en schep in gesteriliseerde, glazen flessen. Bewaar in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Tomatenketchup' is afkomstig uit het kookboek...

Cadeautjes uit de keuken

diverse auteurs

In 'Cadeautjes uit de keuken' vind je meer dan 60 creatieve recepten - zoet en hartig, confituren en chutneys, smaakmakers - en inpakideetjes. Wedden dat je... lees verder

© WPG / Manteau

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!