Tomatenketchup
3 flesjes à 300 ml
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 kg tomaten, in stukjes
- 500 g uien, gesnipperd
- 60 g knoflook, gesnipperd
- 30 g grof zeezout
- ½ theelepel cayennepeper
- 125 g suiker
- 250 ml rodewijnazijn
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 2 kruidnagels
Bereiden
Breng de tomaten met de uien en de knoflook aan de kook en laat 45 minuten sudderen op een zacht vuur.
Duw het mengsel door een roerzeef.
Voeg het zeezout, de cayennepeper, de suiker, de wijnazijn, de korianderzaadjes en de kruidnagels toe en laat nog minstens 1 uur op een zacht vuur sudderen tot je een dikke ketchup hebt.
Verwijder de kruidnagels en eventueel de korianderzaadjes.
Laat afkoelen en schep in gesteriliseerde, glazen flessen. Bewaar in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Tomatenketchup' is afkomstig uit het kookboek...
Cadeautjes uit de keuken
diverse auteurs
In 'Cadeautjes uit de keuken' vind je meer dan 60 creatieve recepten - zoet en hartig, confituren en chutneys, smaakmakers - en inpakideetjes. Wedden dat je... lees verder
© WPG / Manteau