Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven
- 1 portie
- 10 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 15 g kappertjes
- 5 ansjovisfilets op olie
- 1 teentje knoflook
- 200 g groene of zwarte olijven zonder pit
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Giet de kappertjes af (spoel gezouten kappertjes onder de koude kraan). Laat de ansjovisfilets uitlekken.
Draai de knoflook met de ansjovis, olijven en kappertjes kort in een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en draai tot een grove puree.
Breng op smaak met peper en bewaar in de koelkast tot het serveren.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches
Marie-Pierre Morel
In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder
© Good Cook