Koude avocadosoep met komkommer en crème fraîche
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
- 2 avocado's, gepeld en in stukjes
- 500 ml koude groentebouillon
- 125 ml crème fraîche
- 2-3 eetlepels citroensap
- enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
Bereiden
Snijd driekwart van de komkommer in blokjes, snijd de rest in smalle reepjes.
Draai de komkommerblokjes met de avocado, groentebouillon en crème fraîche in een blender of keukenmachine tot een gladde soep.
Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe en laat de soep in 2-3 uur in de koelkast koud worden.
Roer de soep door en garneer met reepjes komkommer en basilicum.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Koude avocadosoep met komkommer en crème fraîche' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken in de keuken 2013
Petra de Hamer & Tal Maes
'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder
© Mo'Media