Warme romige avocadosoep

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Amuse
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 250 ml visfond
  • ½ stevige avocado, in stukjes
  • 50 ml kookroom
  • 1 eetlepel zalmeitjes

Bereiden

Breng de visfond aan de kook in een pan en laat 3 à 4 minuten koken op hoog vuur.

Doe de avocadostukjes in een hoge mengbeker.

Giet de kokende visfond en vervolgens de kookroom op de stukjes avocado en voeg zout en peper toe. Draai alles in 2 minuten met de staafmixer tot een romige puree.

Verdeel de romige soep over zes minipannetjes. Leg er als garnering wat zalmeitjes op en dien op.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang voor een exotische versie van deze soep de room door 50 ml kokosmelk.

Kookboek

Het recept 'Warme romige avocadosoep' is afkomstig uit het kookboek...

Feestelijke minipannetjes

Valéry Drouet

In de schattige minipannetjes, ook wel 'cocottes' genoemd, uit deze boekbox ziet ieder gerechtje er onmiddellijk feestelijk uit. Of je ze nou bij de borrel of als voor... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Avocadosoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!