Wildbouillon met cantharellen

2 personen
bereiden

waardering 6,6obv 11 waarderingen

Bevat per portie

45 kcal
1 g eiwit
3 g vet
2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ eetlepel boter
  • ¼ gele paprika, in 2 cm lange reepjes
  • 75 g cantharellen
  • 1 theelepel tijm
  • 50 ml medium dry sherry
  • 400 ml wildbouillon
  • citroensap
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Smelt de boter en schep de paprika, de cantharellen en de tijm erdoor. Smoor dit mengsel ca. 3 minuten.

Roer de sherry en de wildbouillon erdoor. Verwarm de wildbouillon en breng hem op smaak met enkele druppels citroensap.

Schep de wildbouillon in twee warme diepe borden en strooi het bieslook erin. Lekker met een kaasstengel.

Het recept 'Wildbouillon met cantharellen' wordt je aangeboden door . Beeld: Cedric Gelissen | Shutterstock.com

Bouillon tips

Reacties op dit recept

  • jaco Ik heb de bouillon zelf getrokken van 1 kilo kwartelkarkassen en heb de sherry vervangen door Cognac waarin eerst de gedroogde morrieltjes een uur waren geweekt (geen paprika gebruikt). Bij het opdienen zijn de morieltjes klein gesneden en aan de bouillon toegevoegd alsmede een lepel dikgeslagen (suikervrije)room. Op de room een klein beetje fijngesneden verse peterselie voor de kleur. Erg lekker.