Broccolisoep met kaas
8 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1,5-2 liter groente- of kippenbouillon
- 1 ui, in grove stukken
- 2 courgettes, in grove stukken
- 1 kg broccoli, in roosjes
- 400 g knolselderij, geschild, in grove stukken
- 200 g smeerkaas of plakjes cheddar (smeltkaas)
- voor erbij
- Griekse yoghurt
- 200 g broccoli, in roosjes, beetgaar gekookt
- pittenmix (zoals pompoen- en zonnebloempitten), geroosterd
Bereiden
Breng de groente samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 30 minuten koken op hoog vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe. Laat een paar minuten staan, zodat de kaas kan smelten.
Pureer de soep tot een glad geheel en zeef hem voor een fluweelzacht effect.
Serveer met een toef Griekse yoghurt, broccoliroosjes en pittenmix.
Extra benodigd
Staafmixer of blender, zeef
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep met kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Soepbijbel
Heleen Timmermans
In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder
© Uitgeverij Carrera