Broccolisoep met polenta-ricottaballetjes
bereiden
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 2 middelgrote uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 250 g aardappel, geschild en in blokjes
- 150 g prei
- 3 eetlepels peterselie, gehakt met steel erbij
- 1½ liter groentebouillon, vers of van 3 bouillonblokjes
- 1 theelepel witte peper, fijngemalen
- 1 theelepel nootmuskaat, versgeraspt
- 2 blaadjes laurier
- voor de balletjes
- 100 g ricotta
- 1 klein ei
- 50 g polenta
- 2 eetlepels Parmezaanse of oude kaas, geraspt
- snufje nootmuskaat
- zwarte peper, uit de molen
- voor de garnering
- rasp van een onbespoten citroen
- een paar grissini (soepstengels), eventueel
- olijfolie
Bereiden
Snijd van de broccolistronk ca. 150 g roosjes af voor de garnering, blancheer ze in flink gezouten kokend water, spoel ze af en leg ze opzij.
Braad de uien aan in de olijfolie en fruit de knoflook hierna even mee. Voeg de achtergehouden broccoli en de rest van de ingrediënten toe en laat dit ca. 30 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.
Meng in een kom de ricotta, het ei, de polenta, de kaas en de kruiden en vorm hier met de hand kleine balletjes van. Kook deze in de gepureerde soep ca. 5 minuten mee.
Serveer deze soep als voorgerecht met de geblancheerde broccoliroosjes, wat citroenrasp en grissini. Druppel er nog wat olijfolie over.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep met polenta-ricottaballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
La Vita è Bella
Jolande Burg
Met 'La Vita è Bella' heeft Jolande Burg een groot aantal prachtige gerechten gemaakt, geïnspireerd op een van de populairste keukens ter wereld: La Cucina... lees verder
© Inmerc